torsdag 6 december 2012

Veckan so far!

Igår och i förrgår hanns det inte med något bloggande. I tisdags var vi fullt upptagna med vinterpyssel och inskolningar. De nya barnen provade på att både äta och sova här. Lite konstigt i en ny miljö och med nya rutiner så det gick så där, men de kommer nog in i det rätt snart det med. Redan igår, onsdag, gick det bättre.
De andra barnen fortsatte på sina snögubbar, som vi ju målat hattar till tidigare, så nu sitter våra underbart fina snögubbar uppe på väggen.

I övrigt bjöd onsdagen på snöstorm men det är inget som vi räds. Så Lena och några barn bylsade på sig så mycket kläder de kunde hitta och gav sig sen ut på gården. Som tur är blåste det inte så mycket inne på våran lilla gård, så vi sysselsatte oss med snöborstning, snöskottning och terrängkörning med vagnarna.

Ett gäng som stannade inne kollade in iPaden tillsammans med Leigh. De testade på pekboken för att öva på djur, grönsaker och färger vilket ger en ökad förmåga i tal och förståelse. Blev även lita Toca Doctor för att få igång lite fin moterik och förståelse för Ipaden och dess funktionssätt.

Idag, torsdag, delade vi åter upp oss i en inne och en ute grupp. De som gick ut fick pulsa fram genom snön som på vissa ställen gick upp till låren. Det är dock rätt mysigt med så här myckte snö även om det är lite svårt att ta sig upp när man ramlar. Vi tog också fram sittunderlagen och testade fruktstund ute fast det var snö och lite kallt. Det gick rätt bra.

Inne körde vi sound touch på paddorna och lekte med bilar, i rutschkanan och båten och lagade mat i lilla köket.

Till lunch var det köttfärslimpa, potatis och gräddsås med lingonsylt till. Lite morötter och pizzasallad bjöds det också på!

Lena, Leigh och Mari