torsdag 20 juni 2013

Midsommarfirande!

Idag tog vi fram vår fina midsommarstång och ställde ut den på gräsmattan på andra sidan vägen. Sedan prydde vi den med alla blommor som vissa av oss varit med och plockat igår. Även barnen på övervåningen kom ner för att hjälpa till, och till slut fick vi en alldeles egen, jättefin midsommarstång. Många av oss tyckte dock att det var mycket mer spännande att springa i gräset, så de for fram och tillbaka över gräsmattan. Ungefär som kor som släpps ut på grönbete. Till slut samlade vi ändå ihop oss i en stor ring, både barnen på övervåningen och undervåningen och så dansade och sjöng vi kring midsommarstången.


Sen var det dags för lite midsommarlunch. Vi fick potatis, köttbullar, skinka, ägghalvor och sill. Till det fick vi också rårivna morötter, gröna oliver, blomkål och bland sallad. Efterrätten som består av jordgubbar tar vi till mellis, då vissa av oss var på väg att somna vid bordet.

Från och med nu kommer vi att göra ett litet sommaruppehåll på bloggen. Detta innebär inte att vi inte kommer att blogga alls men att vi inte kommer att blogga varje dag.

Vi önskar er alla en riktigt trevlig sommar och en skön midsommarhelg!

/Lena, Mari, Jeanette och Jenni