torsdag 3 oktober 2013

Höstbad(?) och navkapslar...


Jennis grupp klädde på sig och gick direkt ut på promenad. Vi pratade lite om när vi badade i fontänerna i somras, att det numera är väldigt kallt, men att vi kunde ju gå förbi och se på dem...
När vi kom fram till fontänerna provade vi vattnet och det var mycket kallt, när vi står där hör vi plötsligt en massa ljud. "Oj", jaa oj var nog ett mycket bra ord att beskriva vad vi alla fick se, mot oss kommer en stor flock med vad Jenni gissar var Kanada-gäss. De girade uppe i luften framför oss och gick in för landning på vattnet.
Barnen pratade länge om pippi-fåglarna och vi tänkte vända om och gå tillbaka till förskolan. Men då såg barnen en lastbil som vi började "förfölja". Den hade en jättefin målning som såg ut som färgglada flammor.
På vägen tillbaka hittade vi fina blommor och gulröda höstlöv, men intressantast var nog navkapseln, som vi provade att stå och hoppa på.

Till lunch blev det fisk och potatis, med pizzasallad, morötter och en mixsallad. Jättegott tyckte vi alla, alla skålar och burkar var länsade innan vi gick och la oss.

//Jenni