måndag 26 maj 2014

Lek i solskenet



Under frukosten kikade solen in genom fönstret och höll oss sällskap medan vi åt vår yoghurt och smörgås. När frukosten var avklarade tog alla på sig sina solhattar/kepsar och passande skor, sen gick vi alla ut på gården.

Till en början fanns det inga leksaker ute, för när Jenni öppnade förrådet behövde alla vagnar komma ut innan man ens kunde nå dem. Men det var inga större problem. Stockarna på gården förvandlades till hästar och till rep som barnen gick balansgång på, och buskarna blev till jättebra gömställen. När vagnarna väl kommit ut, blev det till att ta ut både det ena och det andra i leksaks väg. Vagnar och cyklar blev till racerbilar och sandkakor blev till stora magnifika tårtor för alla olika sorters tillfällen.

Jenni gick in en stund och skar upp en massa apelsiner i en låda och fixade vatten som försvann i ett nafs tillsammans med några bananer.
Mari och ett av barnen hittade en väldigt lång maskros, och när den hölls bredvid barnet var de båda nästan lika långa.

Efter fruktstunden gick Jenni och tre barn iväg med olika sorters sopor. Det blev plast-, papp- och tidningsåtervinning, men även en påse vanliga sopor som Jenni fick ta. Barnen fick bära ett eget kärl och hitta den tunna som just deras sopor skulle slängas i. Det gick hur bra som helst och vi gick tillbaka till våra kompisar.

Det var full rulle på gården så att Jenni, Lina, Mari och Sara helt glömde bort tiden.
Det blev bråttom in för att göra oss iordning för lunchen, och precis som vi alla satt oss kom Ebba in med matvagnen.
Det flesta var helt klart nöjda med dagens mat och karotterna var nästan helt tomma när det var dags att tvätta oss och sova lite.

//Jenni, Lina, Mari & Sara