torsdag 24 maj 2012

Mysigt vid vattnet!

Som så många av de senaste dagarna så skyndade vi att klä på oss skor och solhattar för att ta oss ut i det underbara vädret. Direkt när vi kom ut så påbörjade barnen en springtävling runt gården. Runt, runt, runt och fröken hejjade på.

Vi bestämde oss för att ta en promenad längs vattnet för att se om vi kunde se några båtar och som vanligt fick vi se massor av andra spännande saker också. Vi räknade änder, båtar, blommor m.m. När vi hade gått en bit satte vi oss på en filt och åt frukt. Vi hittade ett "flygfä" som vi inspekterade och földe nyfiket. Vad heter den? Hur många ben har den? Vart bor den? Sedan hittade vi något som barnen också tyckte såg ut som ett djur. Vad kan det vara? Är det en spindel?  Förskolan ska sträva efter att varje barn: utvecklar sin nyfikenhet och sin lust samt förmåga att leka och lära  (...) utvecklar sin förmåga att urskilja, utforska, dokumentera, ställa frågor om och samtala om naturvetenskap (Lpfö)

Hand i hand gick vi hemåt och när vi kom in så hade vi sångsamling. Vi tog fram den spännande sångpåsen och sjöng sånger som "Imsevimse spindel", "Karl-Oskar", "Blinka lilla stjärna", "Elefanten i luften".

Till lunch fick vi fisk, potatis, sås, tomatsallad, ärtor med minimajs och cous cous.

//Sandra