torsdag 10 maj 2012

Promenad!

Efter frukosten tog vi på oss och gick ut. Några av barnen ville gå till lekparken så vi påbörjade vår promenad dit. Alla samsades om plats i vagnen och tillsammans berättade vi vad alla barn heter. Då och då passade något av barnen på att krama en kompis bredvid. Alla har varit på riktigt kram-humör idag! Mysigt!

När vi kom till lekparken så upptäckte vi att det redan var barn där så då beslutade vi att ta en liten promenad istället. Vi gick mot båtvarvet och fick syn på två änder som guppade i vattnet. Vi stannade för att titta på dem en stund innan vi fortsatte vår promenad till två bänkar där vi satte oss för att äta lite frukt. Vi hade spännande underhållning i form av bygget under vår lilla fruktstund.

När vi kom tillbaka till gården så hade vi sångstund på vår lilla kulle. Vi sjöng "Björnen sover", "Blinka lilla stjärna"och "Nu ska vi hoppa". Underbart att se och höra barnen sjunga med, alla på sitt eget sätt. När vi kom in så hälsade vi hos "Babblarna". Barnen dansade och sjöng. Genom att turas om att knacka på hos Babblarna så lär vi oss kompisarnas namn och tränar på turordning. Om det var någon som hade svårt att knacka så fick man hjälp av kompisen bredvid.

Till lunch serverades det potatis, korvgryta, morotsstavar, kokt broccoli och tomater. Barnen åt med god aptit.

//Sandra