måndag 28 april 2014

En solig dag på gården

Den sena frukosten till trots var vi snabbt ute för att få njuta av det härliga vädret. Jenni började med att låsa upp förrådet och ta ut leksaker så att barnen kunde börja leka.
Efter det började hon att rulla ut vagnarna från förrådet, och barnen kom springandes och ville hjälpa till. Efter ett litet tag stod alla vagnar uppraddade inför sovstunden.
Lina kom ut med lite frukt som Jenni satte sig och skar upp, även det var en intressant sak att observera och barnen klättrade upp och ner på bänken.

Det blev lek i sandlådan, cykling och mycket spring runt på gården.
Leken i sandlådan startade så fort korgen med spadar, hinkar och former kom ut på gården. Några grävde med de stora spadarna och kastade upp sanden i luften, inte det mest lyckade tilltaget tyckte nog den som lekte bredvid och fick allt över sig. Så när det blev dags att byta blöja, blev det ett grustag i skötrummet.
Båda cyklarna var utplockade och användes flitigt av både de som kunde nå ner till tramporna och de som bara ville sitta och styra lite.
Det blev även lite jaga av på gården idag; över kullen, runt rutschkanan, bakom buskarna och under bordet.
Allt lekande och delande av leksaker och utrymme fungerade alldeles utmärkt, men några småkonflikter blev det och barnen fick själva försöka komma fram till en lösning.

·        utvecklar sin förmåga att fungera enskilt och i grupp, att hantera konflikter och förstå rättigheter och skyldigheter samt ta ansvar för gemensamma regler,
 
 
·        utvecklar sin förmåga att lyssna, reflektera och ge uttryck för egna uppfattningar och försöker förstå andras perspektiv,
                                                                                              Lpfö98(rev-12)
 
När det blev dags för lite frukt, samlade Lina och Sara alla barnen tillsammans och de fick välja vad de ville ha att tugga på. Man kunde välja mellan äpple, päron och apelsin, och det tog snabbt slut.
Efter det fortsatte leken tills det blev dags att få gå in för lunch.

//Jenni, Lina & Sara