måndag 4 juni 2012

Barnens promenad!!

Idag tog vi en långpromenad nästan ända bort till skogen på andra sidan vattnet. Vi hann dock inte riktigt fram till skogen eftersom det fanns så mycket spännande att stanna och titta på längs med vägen. Det var gorillorna, det var traktorer med båtliftar och släp på,det var båtar (både i vattnet och på land), det var stenar och pinnar och blommor. Och kanske det allra roligaste av allt, det var vattenpölar och eftersom vi hade stövlarna på så var det bara att klampa och plaska på. Det gjorde vi sedan i varenda vattenpöl hela vägen tillbaka. Lite blöta blev vi men inte så farligt och roligt hade vi. Vi hann också med att kolla in hur långt de kommit på det nya badhuset!

"Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att uttrycka sina tankar och åsikter och därmed få möjlighet att påverka sin situation." Lpfö 98/10

Idag var det barnens promenad där de själva fick vara med och bestämma hur vår promenad skulle bli. De fick bestämma takten vi gick i, vart vi skulle stanna och vad vi skulle titta på.
Ändå var vi tillbaka vid förskolan i god tid för lunchen som idag bestod av biffstroganoff och ris. Det var gott och vi åt med god aptit!

Lena