måndag 18 juni 2012

Dansande start på veckan!

Efter frukosten så var det några barn som ville dansa. Vi satte igång datorn och kopplade den till den större skärmen så att alla skulle kunna se. Vi spelade låtar som "Jag är en gummibjörn", "Imse vimse spindel", "Lilla snigel", "Babblarna", "Blinka lilla stjärna" och "Babblarna". Vi värmde även upp med "Små grodorna" inför midsommar. Oj, vad vi dansade! Vi tittade på Lollos och Bernies dansskola. Dans är väldigt bra träning av barnens koordinationsförmåga och grovmotorik.
Förskolan skall sträva efter att varje barn utvecklar sin motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för vikten av att värna om sin hälsa och sitt välbefinnande. (Lpfö)

När vi hade dansat en lång stund så var det dags att ta en liten paus. Frukten hade tyvärr inte kommit än så vi lyxade till vår festliga måndag med lite isglass. Det var sedan dags att byta blöja, klä på sig och gå ut. Vi åkte rutchkana, lekte i koja under bordet, lekte med traktorer och båtar. Dansandet fortsatte även ute, men då fick vi sjunga sångerna själva.

Till lunch fick vi spagetti, köttfärssås, tomatsallad, majs och gurka.
//Sandra och Lena