måndag 11 juni 2012

Vilket djur säger muuuu??

Efter frukost var det några barn som fick göra blåsippor tillsammans med Lena. Sandra gick och hämtade en sagolåda som resten av barnen fick undersöka. Det var en flanosaga om Ludde och hans röda boll. I sagan så hamnar den studsiga bollen i huvudet på olika djur. Man får veta hur djuret låter och så får barnen gissa vilket djur det är. Efter sagan fick barnen leka med bilderna och vi gick igenom vad det var för djur som varit med i sagan. Några av djuren kunde vi även några sånger om så vi passade på att ha en liten sångstund också.
När sagan var slut och allt nedpackat i sagolådan igen så ville barnen lyssna på mer saga så vi gick och hämtade lådan med "Bockarna Bruse". Barnen är välbekanta med sagan och kunde därför vara med och berätta sagan.

Efter sagostunden bytte vi blöjor och gick ut på gården för att leka och äta frukt. Några av barnen ville blåsa såpbubblor så det gjorde vi. Det är bra träning för munmotoriken att blåsa bubblor och det är inte alldeles lätt. Det är även roligt att jaga bubblorna!

Till lunch fick vi pasta, korvgryta, pizzasallad, ärtor och tomat.

//Sandra, Lena och Mari