onsdag 27 februari 2013

Fånga insekter och hitta mönster!

Vi tog fram en dator och I-paddorna Gizmo och Karl-Oskar idag på förmiddagen. De yngsta fick testa Baby Smash på datorn. Baby Smash är ett program speciellt designat för att låta de yngsta barnen bekanta sig med datorn på ett säkert sätt, det innehåller färger och bokstäver och roliga ljud. De lite större barnen fick fånga insekter och bubblor och sortera knappar och leta mönster på paddorna i apparna Bugs and buttons och Bugs and bubbles. Det här med att förså mönster var svårt, men med lite övning så kommer det nog. Några av oss valde att hellre läsa bok eller leka med bilarna.


Sen tog vi en liten fruktstund med äpple, päron och apelsin. Efter det klädde Lena och hennes gäng på sig och gick ut i sköna solen. Vi ägnade oss åt motorikträning, den korta stund vi hann vara ute, genom att klättra upp i rutschkanan och åka ner. med små korta ben är det inte så enkelt som det låter.


Frida och hennes "crew" återgick till paddorna och hade sedan sång/dansstund.

Till lunch fick vi korvstroganoff och ris med rårivna morötter, pizzsallad, oliver och coleslaw till. De flesta av oss åt väldigt bra!

Lena och Frida