fredag 22 februari 2013

Musik och dans!

Igår vid mellanmålet kom bokbussen på besök. Därför tog Lena med sig bara tre barn som fick lyssna på saga tillsammans med de stora barnen från övervåningen. Sen fick vi gå på upptäcktsfärd bland alla böcker. Vi fick också välja ut några böcker som vi ville låna, och lärde oss att man måste lägga dem på utcheckningsdisken där de måste registreras innan man tar dem med sig.

 
Så idag, fredag, började vi morgonen med att kolla in de nya böckerna!
 
Vid frukost fick vi blåbär till yoghurten och flingorna. Det tyckte barnen var gott. Direkt efter frukost gick Jenni och två barn in i ett rum för att hälsa på Gizmo (ipaden). I spelet fick de bland annat ladda tvättmaskinen, hänga tvätt, borsta tänderna, tvätta händerna och borsta håret.
 
Idag var vi inte uppdelade i grupper som vi vanligtvis är utan i stället satt vi alla tillsammans på mattan och sjöng sånger och tog sedan lite frukt. När alla hade ätit upp sin frukt tog vi fram CD-spelaren och tog på musik och dansade. Detta har blivit lite av en fredagstradition. Rätt som det var, var det dags för lunch.
 
Vi fick helstekt karré med potatisgratäng. Till det fick vi majs, gurka, kålsallad och coleslaw. Nästan alla barn åt bra.
 
/ Frida, Jenni, Lena