måndag 13 maj 2013

En lastbil i lekparken

Fridas och Jeanettes grupp har idag varit i lekparken. Innan vi gick iväg så skulle vi klä på oss och barnen var så hjälpsamma mot varandra och hjälpte till med jackor, skor, hattar/kepsar och västar. Eftersom barnen var så hjälpsamma så var vi snabba ut och vi promenerade iväg till lekparken.

Vi började med att gunga och sedan klättrade vi lite. En och en annan bananbit slank ner i magen också. Några av barnen plockade även lite maskrosor och sedan lekte vi jaga och sprang runt och runt i lekparken. Ett barn tog en pinne och ritade i sanden. Enligt Lpfö 98/10 så ska barnen få möjlighet att "utveckla intresse för skriftspråk".

Efter en stund hörde vi ett högt brummande som närmade sig. Det var en lastbil som skulle lägga grus runt om i lekparken. Det var väldigt spännande att se lastbilen på ganska nära håll och sedan se när en skopa la ner högar med grus överallt. Det brummade och brummade men det blev aldrig färdigt. När det var dags att gå tillbaka till Fyrtornet så var det fortfarande inte klart men det var ganska skönt att slippa det höga brummandet tyckte barnen, så det gjorde inte så mycket att vi fick lämna lastbilen i lekparken.

Till lunch fick vi spaghetti och köttfärssås. Till det serverades rivna morötter, pizzasallad, kålsallad, blomkål och tomater.

// Frida och Jeanette