onsdag 26 februari 2014

Bollen bollar...

Ojojoj, vilken förmiddag vi haft.
Jenni & Jeanettes grupper gick ut på direkten efter frukost. Barnen följde Jenni till förrådet och alla fick själva välja vad de ville ta ut. Det blev borstar för att "städa", hinkar för att fyllas med grus & sand som vi kallade "handväskor" och cyklarna blev snabba taxibilar och stora lastbilar.

Men roligast idag var nog att sparka med bollarna, de studsade inte riktigt alltid åt rätt håll. Ibland rullade den ner för rutschkanan och ibland rulla den konstigt nog uppför rutschkanan, ner för trappan och över den lilla kullen. Vi upptäckte även hur lätt det är att falla omkull när man försöker sparka på bollen, oj vad roligt det var att "crasha".
När vi kom in så tog vi fram våran sånglåda med olika figurer och sångkort i. När Jeanette knackade på lådan så väntade barnen på spänning vad som skulle tas upp ifrån lådan.. Krokodil, båt, spindel m.m. Alla sjöng högt tillsammans, och när vi var klara så sa Jeanette att alla skulle få hjälpas åt att lägga undan figurerna och sångkorten. "Krokodil", sa Jeanette och ett av barnen fick hitta krokodilen och lägga tillbaka i lådan.

Till lunch blir det soppa å mjukt bröd.

//Jenni & Jeanette