onsdag 26 februari 2014

Pärla

Vi började dagen inne. Jag plockade fram maxi pärlor, pärlplattor, piprensare och pussel. Några av barnen ville prova på att trä pärlor på piprensare medans några ville bygga pussel.
 
När vi varit kreativa ett tag blev vi sugna på lite frukt. Så vi gick till Ebba och frågade om vi kunde få några bananer. Sen satte vi oss på matten och åt upp dom.
 
Ute i hallen klädde vi på oss. När vi kom ut såg vi hur mycket sand det hade samlats i förrådet. Vi städar sa ett av barnen och så tog vi varsin sop och sopade bort all sand. Nästan i alla fall, medans några sopade ut så sopade några in! Men betydligt renare och finare blev det. Sen hjälptes vi åt att sortera alla leksakerna i olika lådor. Spadar i en. Hinkar i en. Bilar i en. Liten hink i stor hink. Största spadarna i en egen låda. De stora bilarna å hyllan och de små i lådan.
"utvecklar sin förståelse för rum, form, läge och riktning och grundläggande egenskaper hos mängder, antal, ordning och talbegrepp samt för mätning, tid och förändring" Lpfö
 
När vi kom in var det dags för lunch. Idag fick vi Cowbaysoppa med mjukt bröd, gurkstavar, blomkål, broccoli, paprika och oliver. Alla barnen åt bra.
 
//Mari