tisdag 6 oktober 2015

Tisdag 6/10 2015

Idag har Anki varit iväg på ett läsinspirationsmöte på stadsbiblioteket och med sig tillbaka hade hon lite nya böcker och inspiration till läsning för våra barn. 

Medan Anki var borta tog vi andra fram lite pyssel och pysslade ihop varsin spindel som vi sedan hängde i taket ovanför matbordet i bilrummet. Kom gärna in och titta när ni hämtar era barn. De barn som inte var här vid pysselstunden kommer få möjlighet att göra en spindel vid tillfälle de också. 

Att skapa med sina händer utvecklar flera olika saker. Många tyckte att det var väldigt spännande att få testa finmotoriken genom att prova att trä igenom piprensare genom hålen samt limma fast små ögon på sina spindlar. I läroplanen för förskolan står det bland annat:

"I förskolan skall barnen möta vuxna som ser varje barns möjligheter och som engagerar sig i samspelet med både det enskilda barnet och barngruppen."

"Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar självständighet och tillit till sin egen förmåga."

"Förskolan skall sträva efter att varje barn utvecklar sin skapande förmåga och sin förmåga att förmedla upplevelser, tankar och erfarenheter i många uttryckformer som bland annat bild och form."

"Förskolan skall sträva efter att varje barn utvecklar sin motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning."


/Hanna, Avan och Anki