torsdag 22 oktober 2015

Torsdag 22/10 Bojen

Idag har vi haft tekniktorsdag och fortsatt att arbeta med vår iPad och sorteringsappar. Det är kul att se hur barnen utvecklas från vecka till vecka, att de känner igen figurerna och formerna och samtidigt kommer ihåg hur de gjort tidigare.

Ur läroplanen för förskolan:
"Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att urskilja teknik i vardagen och utforska hur enkel teknik fungerar."

Genom iPaden lär sig barnen använda vardagliga tekniska hjälpmedel samtidigt som de utmanas kunskapsmässigt i olika ämnesområden utifrån innehållet i de appar som används. Idag fick vi prova på att lära känna geometriska former, se skillnad på färger och storlekar samtidigt som vi övade oss i att känna hur iPaden fungerar och hur hårt fingrarna kan tryckas ner för att utföra uppgiften. 

Vi fick också tid att skapa spindlar med två kompisar som inte var med vid det första tillfället, så nu har vi ett stort gäng spindlar hängandes i taket i bilrummet.

Efter vår stund inne tog vi på oss varma kläder och gick ut på en promenad och åt frukt vid vattnet där vi såg ankor och stora båtar. På vägen tillbaka passerade vi två stora traktorer och det tyckte barnen var väldigt spännande!



/Hanna och Horiyo