fredag 19 oktober 2012

Samla löv till vårt träd!

Efter frukosten så var vi kvar inne och lekte ett tag. Sedan kom vi på at vi måste försöka bli klara med vårt fina höstträd som vi satt upp på väggen. Löven tog ju slut sist vi pysslade och vi skulle behöva plocka lite mer löv. Vi tog därför på oss och begav oss ut på en promenad och lövjakt. Vi gick hand i hand och stannade hela tiden och såg till att alla kompisarna var med. Under lövjakten pratade vi mycket om färger. Vi hittade bruna, gula, röda, gröna och orangea löv. Vi räknade löven och jämförde de olika storlekarna. Vilket löv är minst? Kan ni se om ni hittar något löv som är större än det här lövet?

På promenaden hann vi med mycket annat än att bara plocka löv. Självklart måste vi hoppa i alla härliga, stora vattenpölar, titta på fåglar och båtar. Längs strandkanten kunde vi till och med hitta några ensamma prästkragar som trotsade höstkylan och blommade fint.

Tiden går fort när man har roligt och det blev dags att vända hemåt för att äta lite lunch. Idag fick vi pyttipanna, stekt ägg, rödbetor och majs. Barnen tyckte att äggen och majsen var godast, men lite pyttipanna slank också ner i magen.

Trevlig helg!

//Sandra