tisdag 30 oktober 2012

Spöken och monster!

Imorgon är det Halloween och idag har vi haft lite "spökliga aktiviteter". Flera av barnen brukar låtsas att de blir jagade av spöken. De släcker lamporna och så låtsas de att ett av barnen är ett spöke som de blir jagade av. Idag bestämde vi oss för att göra fina "fotspöken"på svart papper. Man målar med vit färg under en av barnets fötter och sedan gör man ett avtryck på svart papper. Vänder man fotavtrycket upp och ned och sätter dit ögon så har man vips ett litet spöke! Barnen tyckte att det var spännande att titta på alla fina spöken och många blev förvånade när de fick färg under foten. Det kittlas ganska mycket när man drar med en pensel under foten!



När alla barnen hade fått göra sina spöken så plockade Lena fram Gizmo. Alla kommer direkt springande när de ser att Gizmo eller Karl-Oskar plockas fram. Idag fick barnen turas om att spela ett minnesspel med monster. Flera olika monster kommer upp på en spelplan, sedan döljs de och det gäller för barnet att komma ihåg vart monstrena var.



Vi hann även med en fruktstund och sångstund innan det var dags för lunch. Idag serverades det sprödbakad sej, potatis, dillsås, ugnsrostade morötter, ärtor och pizzasallad.


//Mari, Sandra och Lena