torsdag 25 oktober 2012

Städa städa varje...torsdag!

Trots att det är så härligt fint väder ute så hann vi faktiskt inte gå ut idag på förmiddagen. Ibland fastnar man i något som är så roligt att det är synd att avbyta för att hinna ut en sväng. Vi ille idag göra klart vårt fina höstträd som vi sat upp på väggen. Förra veckan samlade vi ihop de sista löven som behövdes och idag skulle de klistras fast på pappret som ska upp som den sista pusselbiten på vårt träd. Barnen började räkna löven och vi pratade om vilka olika färger löven hade. Vad konstigt att en del är bruna och en del är gröna, hur kan det vara så? Det finns så mycket att fundera kring och prata om. När alla löven var fastlimmade och vi var nöjda med vårt projekt så tvättades det händer och jag torkade bordet. Som så många gånger förr så blir barnen lite sugna på att hjälpa till att torka, så alla fick varsin trasa och påbörjade en riktig storstädning!

Ett barn uptäckte att kompisens trasa hade blommor på sig och ville istället ha den. Men då tittade vi på alla trasorna och så att de var likadana. Barnen började hålla upp trasorna mot varandra och upptäckte även att de var lika stora. Vi pratade om vad det var för färg på trasorna och vi räknade blommorna. Tänk vad man kan hitta på med hjälp av ett par trasor!

Vi tog en liten paus i städningen för att leka lite med Gizmo och ha fruktstund. Även äpplena undersöktes grundligt idag. Vad är det för bruna prickar i äpplet? Kan man äta dem? Vågar man hålla i dem?

Precis innan lunch så lekte vi lite i köket. Jag blev serverad glass, kaffe, senap, soppa m.m. Barnen hjälpte varandra att plocka fram de saker som de ville ha och för att tacka så blev det titt som tätt lite kramkalas i leken.

// Sandra