fredag 5 april 2013

Ännu en dag ute i solen!

 Idag efter frukost så var det två barn som var in i skötrummet och hämtade handskar för de skulle byta blöjor på dockorna som hade bajsat. Ett tydligt exempel på att barn gör inte som vuxna säger, barn gör som vuxna gör!

Och vilken tur vi har haft med vädret de senaste veckorna, det är kul att vara ute när det är soligt och fint och barnen hittar på så mycket skoj ute på gården. En stund efter frukost klädde alla barnen på sig och så gick vi ut i samlad trupp. Vi öppnade som vanligt förrådet för att ta fram cykel, skottkärra, hinkar och spadar. Det finns fortfarande en del vatten på gården som är lika kul att utforska varje dag. Det finns ju så mycket som man kan göra med vattnet. Man kan hoppa i vattnet eller ta upp det med spaden och hälla ut det. Man kan också samla vatten i hinkar och skottkärran för att sedan tippa ut det igen. Ibland kan det också vara spännande att stoppa ner händerna för att smaka på vattnet, men det smakar inte så gott så det provar man bara några gånger.

Efter all lek var det dags för lite frukt ute i solen. Några satte sig på kullen och åt banan och några andra satte sig vid bordet och åt äpple. Rätt som det var, var det dags att gå in för att äta lunch.

 
 
Idag fick vi korvgryta med ris. Till det fick vi rårivna morötter och palsternacka, pizzasallad och sockerärtor.
/ Frida, Lena, Mari och Fabiola