onsdag 10 april 2013

Innelek

Idag var vi inne och lekte hela förmiddagen eftersom vi lekte så bra och hade så roligt. Det blev lek i hemvrån där vi provade hårspännen, klackskor och väskor. När utprovningen väl var klar var det dags att åka iväg med bilen och handla, och sen skulle det förstås också köras dockor i vagnarna och lagas mat i köket. De lite större barnen kommunicerade med varandra för att komma fram till vad som skulle ske härnäst. Det är roligt att höra hur de försöker kompromissa sig fram till just sin egen idé, vilket stämmer väl överens med läroplanens mål där: "Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att uttrycka sina tankar och åsikter och därmed få möjlighet att påverka sin situation." Lpfö 98/10

De mindre barnen hängde förstås också på även om deras kommunikation är mindre muntlig och mer fysisk. De visar vad de vill med händer, ansiktsuttryck och kroppen i övrigt.

Vi hann också med fruktstund, lässtund, sångstund och så byggde vi alla tillsammans med duplo innan maten.

Vi läste om lilla ugglan och ugglans försvunna mamma.


Vi byggde ett hus och ett gosedjur tillsammans.

Idag bestod lunchen av potatis och köttfärslimpa med gräddsås och lingon till. Grönsakerna bestod av pizzasallad, rivna morötter, sallad med gurka, tomat och paprika och majs.