fredag 19 april 2013

Lekpark och beslutsfattande

Idag efter frukost gick Fridas och Jennis grupper ut i hallen för att klä på sig och gå till lekparken. När vi kom ut på gården så såg vi den blåa skumpinnen som vi tagit med oss från en promenad för några dagar sedan och några av barnen ville att skumpinnen skulle följa med. Så, så fick det bli. Barnen tyckte att den borde ha ett namn så barnen gav olika förslag på namn men till slut så kom vi överens om att regnbåge skulle vara ett bra namn. Så regnbåge följde med oss till lekparken. I Lpfö98/10 kan man läsa att barn ska få möjlighet att:

·        utveckla sin förmåga att uttrycka sina tankar och åsikter och därmed få möjlighet att påverka sin situation,

·         utveckla sin förmåga att förstå och att handla efter demokratiska principer genom att få delta i olika former av samarbete och beslutsfattande.

 
När vi skulle gå över vägen så måste vi titta om det kommer några bilar. Efter att vi hade tittat ordentligt så sa Frida: "Nej, det kommer inga bilar". Då svarade ett barn: "Och inga krokodiler heller". Barnet förklarade vidare att det inte fanns några krokodiler på trottoaren utan bara på bilvägen.
 
I lekparken så gungade barnen fyra stycken tillsammans, men de gungade också två och två eller ensamma. Regnbåge fick också vara med och gunga en liten stund.
 
Till lunch så fick vi stekt korv med potatismos. Det serverades ananas, gurka, oliver, pizzasallad, coleslaw och rivna morötter till. Ketchup och senap också såklart.
 
Trevlig helg
/ Frida och Jenni