torsdag 26 april 2012

Guldstund i lekparken!!!!

Efter frukosten tog vi på oss kläderna och gick ut. Eftersom vi bara var 2 barn fram till 10 så passade vi på att gå iväg till lekparken på barnens önskemål. Det är viktigt att se sig för innan man går över vägen så det är vi noggranna med. På vägen till lekparken stanade vi och tittade på en traktor som körde in stora lastpallar till bygget.

I lekparken så hjälptes vi åt att gå balansgång, klättra och gunga. Plötsligt såg ett av barnen ett spindelnät på klätterställningen...och ett till...och ett till! Vi gick på spindelnätsjakt i hela lekparken och tittade nära på de fina näten. Det är viktigt att vara försiktig med näten så att man inte förstör för spindeln. Förskolan skall sträva efter att varje barn utvecklar: respekt för för allt levande och omsorg om sin närmiljö. (Lpfö98) Vi letade och letade efter någon spindel, men vi hittade ingen. Vi gissade på att de låg och sov. Vackra vattendoppar hade fastnat i näten.

På vägen tillbaka hittade vi blommor som var på väg att slå ut i vår rabatt här utanför. När vi kom in så åt vi frukt, bytte blöjor och hade sångsamling. Vi använde sångpåsarna och sjöng sånger som: "Krokodilen i bilen", "Imse vimse spindel", "En liten båt" m.fl.

Till lunch serverades det fisksoppa, morots- och gurkstavar, blomkål och bröd. Fisksoppan var det bara en som mumsade i sig, men alla tyckte att brödet och grönsakerna var goda.

Sandra