tisdag 10 april 2012

Hinderbana och sopbilar!!

Idag klädde vi, trots det blåst och regn, på oss efter frukost och gick ut på gården. Där ute blåste det så mycket att löven virvlade högt upp i luften. Det var rätt häftigt att titta på.Vi passade också på att gräva lite i sandlådan, snurra runt trädet, kolla in bygget bortanför aporna. Vi lekte också hinderbana bland vagnarna, det var värsta labyrinten där inne och ibland kom man inte fram så då fick man vända och gå tillbaka samma väg som man kom. Sen kom sopbilen och den måste vi ju självklart spana in. Vi pratade också om vad det var som sopbilen hämtade och stod kvar ända tills sopbilen tömt soptunnorna och åkte iväg.

"Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar intresse och förståelse för naturens olika kretslopp och för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra." Lpfö 98/10

Sen gick vi in och åt lite frukt och några av oss lekte i köket medan några andra hälsade på hos Babblarna . Till lunch var det potatismos och korv med rårivna morötter, pizzasallad och saltgurka. Vi åt bra!

Lena, Malin och Pia