onsdag 4 april 2012

Måla, måla, måla!!

Idag har vi haft lite "påsktema" här på Fyrtornet. Efter frukosten delade vi gruppen i 2 grupper, varav den ena gick ut direkt. Väl ute så målades det konstverk med "flaskfärg". Påsken till ära så blev det gula, fina teckningar. Förskolan skall sträva efter att varje barn utvecklar: känner delaktighet i sin egen kultur och utvecklar känsla och respekt för andra kulturer
Gruppen som var kvar inne fick använda kritor och måla "ifyllnadsteckningar" med påskmotiv. Det blev färgglada påskharar, ägg och kycklingar. Det är inte alldeles lätt att hålla sig innanför linjerna, men det är kul att öva. Med de långa kritorna som vi använder så övar vi även på pennfattningen.
Alla barnen åt frukt innan det var dags för grupperna att byta aktivitet. Barnen fick bestämma hur många fruktbitar de ville ha och så räknade vi dem så att det stämde. Matematik i vardagen!
Idag serverades det påsklunch, vilket bestod av: köttbullar, prinskorv, potatis, ägghalvor (med majonäs och kaviar), rödbetssallad, morot- och gurkstavar.
// Sandra, Malin, Lena, Mari och Sara