tisdag 3 april 2012

Påskägg!

Efter frukosten gick vi ut i solen och lekte på gården. Vi samlade grus i påsar, meckade med trasiga traktorer, spelade fotboll och tittade på när byggarbetare slängde saker i en container med hjälp av en truck. Spännande! När vi kom in så byttes det blöjor och sedan åt vi frukt. Att klä av sig sina ytterkläder kan vara ganska jobbigt, men om man samarbetar och hjälper varandra så är det mycket lättare och roligare. Vilka snälla kompisar vi har och är! "Förskolan skall sträva efter att varje barn utvecklar : förmåga att ta hänsyn till och leva sig in i andra människors situation samt vilja att hjälpa andra"

Eftersom det snart är påsk så tog vi fram lite papper och kritor till några av barnen för att göra lite härliga påskkort. Det målades ägg och kycklingar i olika färger och Sandra hjälpte till att skriva "Glad Påsk" på korten till de som ville. "Kycklingarna är gula som Bibbi!", konstaterade barnen.
Resten av barnen fick hälsa på Babblarna tillsammans med Lena.

Efter allt pysslande och lekande så mumsade vi i oss lunchen med god aptit! Det serverades lammstek, potatisgratäng, bönsallad, blomkål och ugnsrostade rotfrukter.
//Sandra, Mari och Lena