onsdag 25 april 2012

Vi leker med Gizmo

Som ni vet har ett par paddor (Ipads) flyttat in hos oss på Fyrtornet. Så idag tog vi fram paddan som fått namnet Gizmo. Gizmo blev presenterad och vi pratade om hur viktigt det är att man är försiktig med Gizmo. Man måste klappa fint på honom för att han ska fungera. Sen satte vi igång att testa Gizmo lite. Vi började med att lägg djurpark. Det var väldigt roligt och ett bra sätt att öva sig i hur hårt man ska trycka på paddan, vilket inte är hårt alls och rätt svårt ibland. När pusselbitarna inte gör som man vill blir det lätt att man försöker trycka lite hårdare. Efter det testade vi att ta lite kort på oss själva med de roliga foto inställningarna som finns. Så här blev några av resultaten!

 



Sen var det dags att klä på sig och gå ut en sväng. Vi tog fruktstund på ute på gården idag innan vi tog fram skottkärran och körde "skottkärrerace". Vilket innebär att en springer med skottkärran över hela gården och de andra barnen springer efter. Sen stannar man och skrattar emellanåt. Vi hann också med att kolla in både sopbilen och matboden innan det var dags för mat.
Rotsaksbulgur och kyckling med pizzasallad och gurka till. Maten slank ner bra, men det bästa var att man kunde roa sig med att blåsa spilld bulgur över bordet då man ätit färdigt.

Lena