måndag 25 mars 2013

Fortsatt påskpyssel..

Eftersom påsken närmar sig med stormsteg fortsatte vi med vårat påskpyssel idag. Lena och några stycken gjorde påskkycklingar av toarullarna, som några målat innan och som andra målade idag. Dessa dekorerades sedan med gult silkepapper, ögon, näbb och fötter. De otroligt fina kycklingarna står uppställda på en av hyllorna inne i det stora rummet!

 

 
Under tiden fortsatte Mari att göra hönor tillsammans med några av barnen. De häfiga hönorna består av barnens avritade händer och fötter och sitter på fönstret ute i hallen.

 
 
Sen var det hög tid att klä på sig och gå ut för att hinna njuta lite av det sköna vädret. Innan påklädning måste det dock kissas på toaletten och bytas blöjor, och självklart måste ju även dockorna gå på pottan!
 
Ute på gården cyklades det och kördes med skottkärran. Det grävdes i sandlådan och åktes rutschkana, och vips var det dags för lunch. Tiden går fort när man har roligt!
 
 
Till lunch var det påskkyckling(ris i sås) och ris med pizzasallad, grönsallad med majs och gurka, morötter och palsternacka och tomater.
 
 
// Lena och Mari