tisdag 26 mars 2013

Vita tisdagen!

Idag är det vita tisdagen, andra dagen i stilla veckan d.v.s. påskveckan. Vi har därför fortsatt med vårt påskpysslande.

Mari jobbade vidare med att göra hönor tillsammans med de barn som ännu inte gjort. Det är inte alltid helt lätt att hålla händer och fötter stilla när de ska ritas av, så några exakta kopior bli det inte, men det funkar bra ändå. Nu har vi hela tamburfönstret fullt med fina hönor.

Lena gjorde kycklingar med några av de barn som ännu inte gjort detta. Är inte säkert att alla hinner med dessa men vi jobbar på så gott vi kan. Alla är heller inte så intresserade av själva pysslet, så det gäller att vara med och försöka vägleda på ett bra sätt annars kan det hända att man helt plötsligt plockat av alla silkespapperstussar man nyss satt dit. Då barn i olika åldrar och olika mognadsnivåer klarar av olika mycket på egen hand ser kycklingarna absolut inte likadana ut, utan varje kyckling är unik och olika barn har fått olika mycket hjälp utifrån sin egen förmåga.
"Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar självständighet och tillit till sin egen förmåga." Lpfö 98/10

Några av de barn som pysslat hann också med att klä på sig och gå ut i det fina vädret en stund, och några av de som varit ute hann in och pyssla.
Sopplunchen idag var populär hos vissa och mindre populär hos andra som då föredrog grönsaker och smörgås.

//Mari och Lena