torsdag 14 mars 2013

Påskpysseldags

Eftersom det snart är påsk så har Frida och Maris grupper börjat lite smått med påskpyssel idag, man kan säga att det är lite av en förberedelse inför påsk. Vi satte oss vid två bord och tog fram papper i flera olika färger.  Vi målade sedan av alla barnens händer, både höger och vänster, som vi senare ska klippa ut och använda. Vad det ska bli får ni se närmare påsk!


När vi var färdiga med att måla av våra händer så gick Fridas grupp in i hemvrån. Där satte vi oss i bilen och ett barn tyckte att vi skulle åka och handla kläder. "Vart ska vi åka" frågade jag. "Till stan, där runt hörnet" svarade barnet då. Och så blev det! Det dukades också en del idag med alla tallrikar och glas och vi klädde ut oss med våra utklädningskläder och skor.

Maries grupp gick in i "femman", rummet där vi har vårat femte matbord. Med oss följde Gizmo. Idag tränade vi lite mer på att vänta på sin tur och färger. Efter en stund plockade vi ner de stora gula klossarna och byggde höga torn. Som sen var jätteroliga att riva ner.
Att klättra på de genomskinliga lådorna är kul.
 
Till lunch serverades morot och potatissoppa, nybakat bröd och grönsaksstavar. De flesta barnen åt bra.
 
//Mari och Frida