fredag 1 mars 2013

Fredagsdisco och hållbar utveckling.

Fredagsdisco börjar bli standard hos oss här på Ankaret och Bojen. Det har pratats om det redan sen i onsdags, så idag kom ett av barnen med en lista med önskelåtar. Självklart gjorde vi barnen till viljes och satte på musik, och även de andra barnen fick komma med önskelåtar. Dessa låtar spelades bland annat:


och

 
 
Andra favoriter som vi brukar lyssna på i vanliga fall är ju:
 
 
och
 
 
Förutom att dansa har vi också lekt i hemvrån, med bilar och flygplan, åkt rutschkana och spelat Bugs and buttons på Gizmo.
 
Vi har även hjälpt Lena att göra iordning våran källsorterings bänk. Vi klistrade lappar på lådorna så att vi vet vilket material som ska vara i vilken låda. Barnen var dock mest intresserade av att klättra på bänken, men med rätt uppmuntran kommer de förhoppningsvis börja intressera sig även för att lägga rätt sak i rätt låda.
 
Enligt Lpfö 98/10 ska förskolan "sträva efter att varje barn utvecklar intresse och förståelse för naturens olika kretslopp och för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra."
Att lära sig om källsortering är en del i vårt nya projekt  Förskola för en hållbar utveckling, och det här med källsortering är bara den första lilla delen.
 
Till lunch var det pasta med baconsås och till det fick vi blomkål, majs och grön sallad.
Trots att det var pasta penne så var det många som föredrog grönsakerna framför maten.
 
Trevlig helg på er!
 
Lena, Mari, Jenni och Frida