torsdag 28 mars 2013

Lerpölar och promenad

Efter en händelserik dag igår så fick idag vara en lite lugnare dag. Efter frukost klädde vi på oss ytterkläderna och stövlarna och gick ut på gården. När vi kom till sandlådan så insåg Frida att vi måste ta på oss gallonbyxor och gummistövlar eftersom det fanns flera pölar med lervatten. Så då var det bara att gå tillbaka in och snabbt sätta på sig gallonbyxor och gummistövlar och sen ut och leka igen. Som Frida misstänkte så var lerpölarna väldigt kul och svårt att hålla sig borta från så det var tur att vi gick in och tog på oss mer kläder. Jenni och hennes gäng var kvar på gården hela förmiddagen och fortsatte utforska lerpölarna med hjälp av hinkar, spadar, händer och mun.

 
Frida och hennes gäng bestämde sig för att gå på en promenad i det fina vädret. Vi stannade vid en bänk för att äta bananerna som vi tagit med. På vägen tillbaka till Fyrtornet så var det lite svårt att ta sig fram eftersom det fortfarande är is kvar på några ställen men till slut så var vi tillbaka.
 
 
Väl tillbaka på förskolan så såg vi en lift som åkte upp och ner som alla barnen stod och tittade på tills det var dags att gå in och äta lunch. Det blev en hel förmiddag ute för Fridas och Jennis grupper.
 
 
 
Till lunch fick vi karré med rotfruktsgratäng. Till det fick vi coleslaw, blandsallad, pizzasallad och blomkål.
 
/ Frida och Jenni