tisdag 6 november 2012

Flyga till månen och plantera kärnor!

Efter frukost så klädde vi på oss och gick ut på gården för att leka i solskenet. När vi väl kom ut på gården så kände vi att vi faktiskt skulle vilja ta en promenad så det var bara att samla ihop kompisarna och packa vagnen. Hand i hand promenarade vi till lekparken. På himlen fick barnen syn på månen som ännu inte hade gått och lagt sig. Vi pratade om hur man kan komma till månen då det var många av barnen som ville klappa den. "Kanske gunga till månen", "flyga med fåglar", var några förslag som kom upp. Sedan sprang barnen till gungorna i lekparken för att testa om det gick att gunga till månen. Tyvärr så upptäckte vi att vi inte kom så högt upp.

I lekparken gungade vi, balanserade, grävde i sandlådan och klättrade på träbåten. Vi hade fruktstund på en liten bänk och när jag skar äpplena så fick barnen se att det fanns kärnor i äpplena. Vi plockade ur kärnorna och bestämde oss för att testa att plantera kärnorna i lekparken. Vad händer då? Vi ska gå tillbaka om några dagar och se om det har hänt något.

Hand i hand gick vi hem till förskolan för att äta mat. Idag serverades det höstsoppa, smörgås, morotsstavar, majs och tomater.

//Sandra