torsdag 8 november 2012

Hunden Ronja bjuder på bolluppvisning!

Efter frukosten så tog vi på oss kläder och gick ut för att ta en promenad. Barnen bestämde att vi skulle gå för att titta om vi hittade några fåglar så vi gick längs vattnet runt udden. Vid lekparken fick vi se att hela träden var fulla med fåglar och när vi kom närmare så flög de iväg till nästa träd. Vi sprang efter fåglarna för att försöka fånga dem, men de var för högt upp för oss. Vi samlade pinnar längs strandkanten och räknade hur många vi hittade, vilken som var längst och vilken som var kortast.

Ett av barnen fick syn på något konstigt som stack upp ur marken. Vad är det? Vi stod länge och funderade och barnen försökte lyfta saken för att se lite närmare på den. Efter ett tag kom vi fram till att det var en stubbe, ett avsågat träd. Det finns så mycket att upptäcka!

När vi gått en bit så stannade vi vid en bänk för att ha en liten fruktsund. En bit ifrån oss gick en kvinna och kastade en boll till sin hund. Barnen tyckte att hunden var så duktig som kunde fånga bollen hela tiden och hunden bjöd oss på en riktig uppvisning. Efter en stund kom hunden fram till oss och lämnade bollen. Kvinnan berättade att hunden alltid var nogrann med att alla skulle få vara med och leka. Precis som vi är här på fyrtornet! Alla barnen ville kasta bollen till hunden och hunden sprang och sprang. Hunden hette Ronja och var 11 år fick vi veta.

Efter en stunds lekande med bollen så fortsatte vi vår promenad. Eftersom det börjat regna ganska mycket så skyndade vi oss hemåt. På vägen stannade vi och tittade på en stor lyftkran med väldigt stora däck. Däcken var till och med större än barnen kom vi fram till.

Väl hemma så hann vi även med en sång- och dansstund innan det var dags för mat. Idag fick vi lax, potatis, kall sås, ärtor, tomater, paprika, broccoli och äpplen.

//Sandra