torsdag 29 november 2012

Hej mitt vinterland!

Idag så fortsatte vi adventspysslet som Sandras grupp påbörjade igår. Vi ska göra en julgran av alla barnens händer och sätta upp på väggen. Så efter frukosten så fick alla barnen rita av sina händer (Sandra och Leigh hjälpte till lite) på gröna papper. Sandras grupp skyndade sig sedan för att gå ut och leka i den härliga snön, medan Lenas grupp var kvar inne en liten stund för att leka färdigt.

När vi kom ut så var det dags att utforska snön! Ett av barnen hörde att det knarrade när man gick på snön, ett annat barn upptäckte att man kunde göra spår i snön. Tillslut hade alla gjort sina egna spår i snön så att det blev som olika banor att följa. Spadar och hinkar hämtades fram och snön börjades samlas ihop. Sandra gjorde en snöboll som vi hjälptes åt att rulla runt hela gården så att den blev större och större. Tillslut hade vi byggt en snögubbe! Vi hämtade en morot som vi kunde använda till näsa och vi kom på att man kunde använda stenar till ögon och mun. För att inte snögubben skulle frysa så fick han låna en hatt som vi brukar klä ut oss med.

 
Lenas gäng hann lagom komma ut till det var dags att sätta näsa, ögon och mun på snögubben. Vi gjorde också lite mindre snöbollar och påbörjade en snölykta. Någon kom dock på att det var roligare att flytta snöbollarna från ena sidan av bordet till den andra, så då gjorde vi det istället.
 
Till lunch var det köttfärslimpa och potatis med gräddsås till. Grönsakerna som serverades var rårivna morötter, majs och paprika. Vi åt okej allihopa!
 
Lena. Sandra, Rebecka och Leigh