tisdag 20 november 2012

Imse vimse spindel

Så här vacker soluppgång hade vi till frukost i morse.

Direkt efter frukosten klädde vi på oss och gick ut på gården. Tyvärr höll sig inte solen framme och det blåste lite kalla vindar.
Men vi höll oss i rörelse genom att hämta vagnarna och sen blev det storfika vid det lilla bordet. Det bjöds på sandkaka efter sandkaka. Det var både choklad-sandkaka, jordgubbstårte-sandkaka och andra goda saker.
När jag (Mari) skulle fråga Lena om en sak genom fönstret hittade vi en spindel. Den var väldigt rolig att titta på. Vi passade på att sjunga lite för den innan den hittade ett litet krypin och försvann.

När vi kom in visade det sig att det visst kommit fram en till spindel, men den var kvar inne. Men innan vi gick och letade efter den tog vi en fruktstund. Efter frukten gick vi in i det lilla rummet för att leta reda på spindeln. Vi hade sån tur att den hade inte flyttat sig något sen den kom in i rummet. Så vi följde efter den och tittade på den när den gick över golvet.Spindeln lekte kurragömma under ett papper och den blev erbjuden både bilar att leka med och bananbitar, den fick också höra på Imse Vimse Spindel.
Efter en stund började den se lite trött ut så då fick vi bära hem den så den kunde vila lite.
Till lunch fick vi fisk med curry, potatis, gröna bönor, morötter och palsternacka. De flesta av barnen åt bra.
 
//Mari