fredag 30 november 2012

Singlande snö och plastfrukter!

Idag blev vi glada av den fallande snön och  några av oss bestämde sig för att gå ut på gården. Väl ute så kände man direkt snön falla i ansiktet och barnen började fånga snöflingorna i händerna för att sedan göra små snöbollar.

Gick även och kollade närmare på gårdagens byggda snögubbe och prata om hur den är uppbyggd. Näsa, mun och ögon samt vilka material som barnen innan använt för att framställa dessa ansiktsdrag.



Vi andra hittade på roligheter inomhus. Vi lekte i båten, körde runt med bilarna och förstås plockade vi fram de nya leksaksfrukterna som vi fått. De är spännande att titta på, känna på och smaka på. De är också roliga att låtsas laga mat med och att dela (vilket man kan göra det är inte så att vi har sönder dem) och att öva färgerna med. Det finns t.ex. en orange morot, en gul citron, en röd jordgubbe och lila vindruvor. Vi tog också fram playdoh degen och bakade lite.


 
Till lunch var det köttfärssås och spagetti med pizzasallad, grönsallad och svarta oliver till. Självklart gillade vi maten och åt bra!
 
Trevlig helg och trevlig första advent!
 
//Leigh, Lena, Sandra och Mari